Ο Τάσος Πέθανε | Γεωργία Δρακάκη

ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΡΑΚΑΚΗ | Ο ΤΑΣΟΣ ΠΕΘΑΝΕ – ΈΝΑΣ ΑΝΤΙ-ΕΠΙΤΆΦΙΟΣ

Ο Τάσος Γκόβας ήταν ένα υπαρκτό πρόσωπο. Έζησε λαμπερά και αιχμηρά, μέχρι που έπαψε να ζει. Αυτό το βιβλίο δεν είναι η ιστορία της ζωής του, αλλά μια προσέγγιση του αντίκτυπου της απουσίας του. Το πένθος είναι η μοίρα των ζωντανών. Ο θάνατος ζωή δεν διαθέτει. Μόνο η ζωή χωρά τον θάνατο.
Γι’ αυτό και είναι ανώτερή του, γι’ αυτό οι άνθρωποι υπομένουμε τα δεινά των αποχωρισμών, τις αλλαγές των εποχών και των συναισθημάτων. Πενθούν αποκλειστικά οι ζωντανοί. Αλλά, τι σημαίνει, τελικά, το να είσαι ζωντανός; Πού συμπυκνώνεται το απόσταγμα της ζωής που νικά τη φθορά και το τέλος; Ένας πεζοποιητικός αντι-επιτάφιος που μοιάζει με τελευταία τζούρα πρωινού τσιγάρου ή με πενιά μερακλίδικου μπουζουκιού, χαράματα σ’ ένα μικρό μπαλκόνι μιας πόλης του κόσμου.

Το σχέδιο του εξωφύλλου επιμελήθηκε ο Θανάσης Λάλας. Το επίμετρο υπογράφει ο Σωτήρης Παστάκας.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ: Η ΓΕΩΡΓΊΑ ΔΡΑΚΆΚΗ γράφει και τραγουδά.
Το βιογραφικό της θα μπορούσε να λήξει εδώ, αλλά για την τιμή των όπλων, μερικές πληροφορίες ακόμα: Γεννήθηκε στην Αθήνα τον Ιούλιο του 1992. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή Αθηνών και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο πρόγραμμα «Δημοσιογραφία και Νέα Μέσα» του ΕΚΠΑ. Βιοπορίζεται ως δημοσιογράφος, ραδιοφωνική παραγωγός και τραγουδίστρια. Διατηρεί την πολυδιαβασμένη στήλη Sex Editor στο Andro.gr. Στίχοι της έχουν μελοποιηθεί, διηγήματά της έχουν συμπεριληφθεί σε συλλογές, ενώ τρία θεατρικά της έργα έχουν ανεβεί σε αθηναϊκές σκηνές. «Ο Τάσος πέθανε» δεν είναι το πρώτο της βιβλίο, αλλά μοιάζει σαν να είναι το πρώτο της. Το έγραψε σαν να το τραγουδούσε συνοδεία τρίχορδου
μπουζουκιού.