Γιώργος Ξηντάρης – Κατερίνα Τσιρίδου | Οι κορυφαίοι ρεμπέτες στο Χαμάμ | Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου

Ο Γιώργος Ξηντάρης και η Κατερίνα Τσιρίδου συνεχίζουν τις εμφανίσεις τους στην ατμοσφαιρική μουσική σκηνή των Άνω Πετραλώνων. Μαζί τους ο Νίκος Πρωτόπαπας στην κιθάρα και ο Δημήτρης Κρανίδας στο μπουζούκι.

Μια εξαιρετική δηλαδή περίτεχνη μουσική ομάδα με δεδομένη χημεία και κυρίως με γνώση και αισθητική πάνω στο σμυρνέικο και ρεμπέτικο τραγούδι.

Ο Γιώργος Ξηντάρης είναι από τους πρώτους καλλιτέχνες που ασχολήθηκαν με την αναβίωση του ρεμπέτικου. Το 1979 κυκλοφόρησε ο πρώτος προσωπικός του δίσκος με τίτλο «Ρεμπέτικα βράδια». Το 1981 άνοιξε στην Αθήνα το πρώτο μαγαζί που τραγουδούσε ρεμπέτικα τραγούδια, την «Ρεμπέτικη Ιστορία» και το 1982 στη Σκόπελο την «Ανατολή». Το 1982-1983 συμμετείχε στη θρυλική σειρά του Φώτη Μεσθεναίου «Το Μινόρε της αυγής» καθώς και στους δίσκους που κυκλοφόρησαν και έγιναν χρυσοί και πλατινένιοι. Μέχρι σήμερα εξακολουθεί να δίνει το δικό του ιδιαίτερο παρών στη δισκογραφία και το πάλκο καθώς και σε ξεχωριστές παραστάσεις έχοντας στο ενεργητικό του συνεργασίες και καταθέσεις που τον έχουν τοποθετήσει σε ξεχωριστή θέση στο χώρο του αλλά και στις καρδιές του κόσμου.

Η Κατερίνα Τσιρίδου είναι πηγαία ερμηνεύτρια με εξαιρετική πορεία στη δισκογραφία και στις ζωντανές παραστάσεις στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό όπου έχει αποσπάσει θερμή υποδοχή για τον υποδειγματικό τρόπο που αποδίδει τα διαμάντια του ρεμπέτικου και σμυρνέικου. Από νεαρή ηλικία, θήτευσε σε σπουδαίους δασκάλους όπως τον Μπάμπη Γκολέ, τον Αγάθωνα αλλά και τον Γιώργο Ξηντάρη. Παίζει μπαγλαμά, ντέφι και ζήλιες και με τον εκφραστικό χαρακτήρα και τη ζωντάνια της κλέβει την παράσταση στο πατάρι.

Ξηντάρης & Τσιρίδου μαζί με τους «δοκιμασμένους» και περίτεχνους συνοδοιπόρους τους, Πρωτόπαπα και Κρανίδα, υπόσχονται ξεχωριστές βραδιές μουσικής απόλαυσης.