Βασίλης Γισδάκης | Σάββατο 6 Μαΐου 2023

Ο Βασίλης Γισδάκης παρουσιάζει ένα μουσικό αφιέρωμα στους μεγάλους Έλληνες μουσικοσυνθέτες.

Ένα ταξίδι που ξεκινά από τις γειτονιές του Μάνου Χατζιδάκι, και επισκέπτεται τους Ελληνες συνθέτες που έχουν γράψει την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού, της παλαιότερης και της νεότερης γενιάς, όπως: Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Λοΐζο, Σταύρο Ξαρχάκο, Θάνο μικρούτσικο, Γιώργο Ζαμπέτα, κ.α, με αναφορές στο ρεμπέτικο καθώς και τραγούδια από την παράδοση μας.

Στο Α μέρος θα παρουσιάσουν με τον συνθέτη Γιώργο Καγιαλίκο στο πιάνο την δισκογραφική τους δουλειά ΑΛΚΙΝΟΟΣ σε ποίηση του Γιάννη Ευθυμιάδη.

Στο δεύτερο μέρος τραγούδια αγαπημένα άλλων Ελλήνων συνθετών.

Ο Βασίλης Γισδάκης, ένας από τους σημαντικότερους ερμηνευτές της σύγχρονης γενιάς, υπήρξε ο τελευταίος ερμηνευτής συνεργάτης του Μάνου Χατζιδάκι και μέχρι σήμερα έχει χαράξει μια σημαντική πορεία στο ελληνικό τραγούδι, με πολλές και ιδιαίτερα αξιοσημείωτες συνεργασίες. Με την αφηγηματικότητα την παραστατικότητα ως βασικά γνωρίσματα της φωνής και της επί σκηνής παρουσίας του, Με το λυρισμό, την ευαισθησία και την πολύπλευρη ερμηνευτική του δεινότητα προσδίδει ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό ύφος στα τραγούδια που ερμηνεύει.

Μαζί του στο πιάνο και το τραγούδι Δέσποινα Στεφανίδου στο πιάνο και το τραγούδι και ο Βασίλης Ραψανιώτης στο βιολί.