Πενήντα Χρόνια Λαϊκά | Δημήτρης Κοντογιάννης, Μαριάνθη Λιουδάκη, Σοφία Μέρμηγκα | Κάθε Σάββατο από 9 Οκτωβρίου

Πενήντα Χρόνια Λαϊκά
Κάθε Σάββατο στο Χαμάμ

Η Μουσική Σκηνή Χαμάμ σηκώνει αυλαία για να υποδεχθεί παλιούς
θαμώνες και νέους επισκέπτες κάτω από το μαγευτικό της θόλο.

Για μια ακόμα χρονιά, το Χαμάμ υποδέχεται τον Δημήτρη Κοντογιάννη, έναν σπουδαίο ερμηνευτή των λαϊκών και ρεμπέτικων τραγουδιών. Ο Δημήτρης Κοντογιάννης υπήρξε ιδρυτικό μέλος της πρώτης Ρεμπέτικης Κομπανίας η οποία μας σύστησε με άψογο τρόπο και αυθεντικό ήχο τα μουσικά έργα κορυφαίων λαϊκών δημιουργών, συντελώντας στη διατήρηση του μουσικού πολιτισμού της Ελλάδας. Από το 1973 ξεκίνησε μια λαμπρή προσωπική πορεία με δισκογραφικές συνεργασίες που έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους ως τις μέρες μας: Νίκος Ξυδάκης, Μανόλης Ρασούλης, Νίκος Παπάζογλου,
Μάνος Λοϊζος, Νίκος Μαμαγκάκης, Γιώργος Ιωάννου κ.α. Παράλληλα συνεργάστηκε με μερικούς από τους σπουδαιότερους συνθέτες όπως οι Τσιτσάνης, Θεοδωράκης, Νικολόπουλος, Σούκας και άλλοι, αποδίδοντας ερμηνευτικά τα έργα τους τα τελευταία πενήντα χρόνια.

Ο Δημήτρης Κοντογιάννης θα έχει στο πλευρό του νέους μουσικούς και ερμηνευτές, οι οποίοι πέρα από το ταλέντο και το μεράκι τους καταθέτουν εδώ και αρκετά χρόνια την αγάπη τους και υπερασπίζονται με πάθος το καλό ελληνικό τραγούδι.

Μαζί του θα βρίσκονται η Μαριάνθη Λιουδάκη, η οποία εκτός από τις σπουδές της στη Φιλοσοφική ασχολήθηκε με το τραγούδι και το πιάνο και η Σοφία Μέρμηγκα απόφοιτος του Μουσικού Τμήματος, η οποία ανελλιπώς συμμετέχει σε ορχήστρες νέων και παλαιών μουσικών σχημάτων.

Μουσική Σκηνή Χαμάμ Δημοφώντος 97 Άνω Πετράλωνα Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 3421212
www.hamam.gr