ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΜΠΕΤΑΣ|Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΜΑΣ|ΠΕΜΠΤΗ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

Την Πέμπτη 6 Ιουνίου, η Μουσική Σκηνή  Χαμάμ στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 20 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς στο ελληνικό τραγούδι, τιμά τον Γιώργο Ζαμπέτα. Τον μεγάλο δημιουργό, με την αστείρευτη έμπνευση και προσωπικότητα. Χάραξε τον δικό του δρόμο και οι μουσικές του είναι μοναδικές, εύκολα αναγνωρίσιμες, ευαίσθητες, στόλισαν μοναδικά τον μουσικό μας καμβά. Τα Δειλινά, Ο Αλήτης, Μάλιστα Κύριε, Χάθηκες  -τραγούδι που εντάχθηκε στη συλλογή του Λούις Άρμστρονκ. Έχει γράψει τη μουσική σε πάνω από 200 ταινίες του Ελληνικού κινηματογράφου. Οι πενιές του μαζί με αυτές του Μανώλη Χιώτη είναι ξεχωριστές και εύκολα αναγνωρίσιμες. Με το μπουζούκι του κατάφερε να δώσει άλλο χρώμα και συναισθηματισμό στα τραγούδια μεγάλων συνθετών μας, των Μάνου Χατζιδάκι, Σταύρου Ξαρχάκου, Μίκη Θεοδωράκη κ.α. Αξέχαστο θα μείνει το πάρτι στις Κάννες το 1961, λίγο πριν απονεμηθεί το βραβείο στην ταινία του Ζύλ Ντασέν Ποτέ την Κυριακή. Το 1967 μια άλλη ταινία, Η Κόρη μου η Σοσιαλίστρια είχε τον ίδιο προορισμό αλλά λόγω της δικτατορίας  δεν έφτασε στις Κάννες, όμως το τραγούδι, Σήκω  Χόρεψε Συρτάκι έκανε το γύρο του κόσμου και αγαπήθηκε από εκατομμύρια ανθρώπων.

Οι μεγάλες  του επιτυχίες καθώς και ιστορίες για το μύθο του, θα ξετυλιχθούν την Πέμπτη 6 Ιουνίου.

Τη μουσική επιμέλεια έχει ο Γιώργος Αλτής. Θα συμμετάσχουν: Θέμις Ανδρεάδης, Μαίρη Μαράντη, Γιάννης Ντουνιάς, Χρυσή Παπαγιαννούλη, Ελένη Καρακάση, Δέσποινα Ραφαήλ, Δημήτρης Μανωλόπουλος.

Τη βραδιά θα τιμήσουν με την παρουσία τους, ο εγγονός του Γιώργος Ζαμπέτας ο νεώτερος και ο γιατρός του και εξαιρετικός μπουζουξής Νίκος Καστανιάς.

Τα μπουζούκια θα πάρουν φωτιά, καθώς η ορχήστρα θα ενισχυθεί από τους δεξιοτέχνες Γιώργο Αλτή, Θανάση Βασιλά, Νίκο Κατσίκη. Θα παίξουν οι μουσικοί:  Ανδρέας Αντωνέλης, Φώτης Τσούτσιας, Γιώργος Παπαδόπουλος, Άγης Παπαπαναγιώτου, Τζόνι Μόας.