Γεράσιμος Ανδρεάτος – Σοφία Παπάζογλου | Παρασκευές Μαΐου 2022 στο Χαμάμ

Ανδρεάτος και Παπάζογλου τις
Παρασκευές του Μαΐου στο Χαμάμ

Μια ξεχωριστή παράσταση «Από τον Μάρκο
στον Άκη Πάνου»

Ο Γεράσιμος Ανδρεάτος και η Σοφία Παπάζογλου αποτελούν ειδικές περιπτώσεις στο σύγχρονο τραγουδιστικό τοπίο. Καλλιτέχνες με ξεχωριστές ικανότητες, εκλεκτικές επιλογές, πλατιά γκάμα και με βαθιά γνώση του ιστορίας του τραγουδιού έχουν κερδίσει την αγάπη και εκτίμηση των απαιτητικών ακροατών.

Η ευρηματική παράστασή τους «Από τον Μάρκο στον Άκη Πάνου» σμίγει δύο σπουδαίους καλλιτέχνες που κινήθηκαν με τη διπλή ιδιότητα του συνθέτη και στιχουργού αφήνοντας για παρακαταθήκες παντοτινά διαμάντια. Μάλιστα φέτος συμπληρώθηκαν 50 χρόνια από την αποδημία του πρώτου και 22 από αυτή του δεύτερου. Ο Μάρκος υπήρξε και μέγας μπουζουξής, ενώ και ο Άκης κατείχε τα μυστικα του οργάνου ενώ ήταν και εξαίρετος οργανοποιός. Και βέβαια ανάμεσα στο χρονικό τόξο που ενώνει τον Βαμβακάρη με τον Πάνου παρεμβάλλονται ξεχωριστοί, όπως ο Τσιτσάνης, ο Παπαϊωάννου, ο Καλδάρας, ο Μητσάκης, η Ευτυχία και όχι μόνο, καθώς και προσωπικές στιγμές του Ανδρεάτου αλλά και της Παπάζογλου.

Οι δυο τους μας προσκαλούν τις Παρασκευές στο Χαμάμ για να ακούσουμε τα παντοτινά διαμάντια του Μάρκου Βαμβακάρη και του Άκη Πάνου και των διαλεκτών συνοδοιπόρων τους, για να παραμερίσουμε έστω και για λίγο τα προβλήματα που δημιουργεί η σκληρότητα των ημερών.

Μαζί με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο και τη Σοφία Παπάζογλου εξαιρετικοί σολίστες μουσικοί, ο Βασίλης Παπαδόπουλος στο μπουζούκι, ο Βαγγέλης Κονταράτος στην κιθάρα και ο Τάσος Αθανασιάς στο ακορντεόν.